Ons Assortiment uitgelegd.

Ons gekozen Rundvlees producten komen van het merk O’Sullivan en van het Black Angus Australisch graan gevoerde beef. Het lamsvlees van het merk O’Sullivan en het varkensvlees van het Ibericoras en Livarras.

In overleg met u maken we een keuze uit ons assortiment bestaande uit de volgende producten:

  • Entrecote, Ribeye, Ossenhaas, Black Angus burgers, Bavette en Tomahawk.
  • Lamsfilet, Lamshaasjes en de Lamsrack.
  • Varkenshaas, Varkenshaas-saté, Varkensfilet, Porksteak met bot. De spareribs en de hals voor de pulled pork.

Bereiding in onze bbq keuken

De spareribs, kalfsribben, shortribs, beefribs komen allemaal uit onze BBQ keuken. Inmiddels nemen vele restaurants onze producten al af. Onze kalfsribben, saté, kipfilet, Bavette en ribeye halal.

O’SULLIVAN

Het Ierse merk O’Sullivan staat voor exclusief, speciaal geselecteerd rund- en lamsvlees uit Ierland.  De kwaliteit is van een uitzonderlijke klasse. Dit komt door  de natuurlijke omstandig heden waarin de dieren leven. Het verse gras, de zeelucht, de ruimte en voldoende lichaamsbeweging geven het O’Sullivan-vlees  een typische, zacht zilte smaak. Extra mals, sappig en smaakvol. Zo bieden wij ons rundvlees aan in drie gradaties en wel het prachtige Ierse prime  beef, het certified Irish angus beef en het pure dry aged beef.

O’SULLIVAN PRIME BEEF

Ierland is het land bij uitstek als het gaat om kwalitatief rundvlees. Duizenden kleinschalige boerderijen fokken de runderen generatie op generatie op een traditionele en natuurlijke manier. Het Ierse O’Sullivan-rundvlees is een selectie van het beste rundvlees dat er in Ierland te vinden is. Het stevige rode vlees heeft een mooie lichte natuurlijke vetdooradering en een hele fijne structuur. Deze Ierse runderen, uitsluitend vaarzen en ossen, staan het grootste deel van het jaar in de wei. Hier grazen ze op uitgestrekte landerijen met heerlijk sappig en voedzaam gras. Het geheim achter deze verfijnde smaak schuilt in de natuurlijke omstandigheden waarin de vaarzen en jonge ossen opgroeien. De ‘Taste of Ireland’ staat voor  de combinatie van Atlantische regens, de smaakvolle kruiden,  de grote ruimte en de beweging.

O’SULLIVAN CERTIFIED IRISCH ANGUS

Van oudsher is het Angusras één van de beste vleessoorten die er op de wereld te koop zijn. Het Ierse O’Sullivan-angus is een selectie van de speciale Black Angusrunderen. Het malse vlees heeft een mooie dieprode kleur, lichte natuurlijke vetdooradering en een losse hele fijne structuur. De runderen van het vroegrijpe vleestype Black Angus staan het grootste deel van het jaar in de wei. Hier grazen ze op uitgestrekte landerijen met heerlijk sappig gras. Door die bewegingsvrijheid verdeelt het vet zich mooi door het vlees. Deze natuurlijke marmering zorgt voor veel sap en smaak. Iers rundvlees is vlees met volop karakter en onderscheidend lekker

O’SULLIVAN DRY AGED

Het Ierse O’Sullivan dry aged rundvlees onder  – gaat een zeer strenge selectie door John Stone op onder andere bevleesdheid, marmering, gewicht en kwaliteit voordat het wordt toegelaten. Circa 5 tot 10% van de Angus- en Herefordrunderen komt in aanmerking voor dit prachtige onderscheidende label. In de speciale rijpingskamers van John Stone wordt dit vlees onder een nauwkeurig gecontroleerd klimaat op het bot gerijpt voor een periode van ten minste 21 dagen. Door de werking van o.a. de enzymen op het vlees tijdens dit proces wordt het vlees botermals en droogt het vlees gemiddeld 18% in. Het vlees heeft hierdoor een hele intense smaak en er is minder vochtverlies tijdens het bakken. Het Ierse klimaat is de perfecte omgeving voor gras gevoerd en vrij grazend rundvee. En dat proeft u. Het vlees wordt gebruikt door vele sterrenchefs in de hele wereld.

Varkensvlees

De verschillende soorten varkensrassen die we aanbieden hebben allemaal hun eigen specifieke eigenschappen en smaken. Wij garanderen een verantwoorde productie van kwalitatief hoogwaardig varkensvlees met respect voor dierenwelzijn en milieu oftewel, vlees zoals vlees is bedoeld.

 LIVAR

Het varkensvlees van de bontgekleurde Livar varkens is lekker mals, sappig en vol van smaak. De oorsprong van deze varkens ligt bij de eeuwenoude Abdij Lilbosch in het Limburgse Echt. De Livar varkens worden op een diervriendelijke manier gehouden. Ze hebben vrije uitloop naar buiten, liggen in de stal ruim in het stro en krijgen rustig de tijd om op gewicht te komen. Bovendien krijgen ze een uitgekiend dieet van vers geteelde granen. Door hun bijzondere leefwijze hebben deze varkens extra vet tussen de spieren. Dat zorgt voor meer smaak en malsheid van het varkensvlees. De balans tussen sterk ras, leefwijze en voeding van granen resulteert in puur ambachtelijk vlees. Het Livar varken is een kruising tussen het Limburgs landvarken, de Engelse Duroc en het Zweedse New Hampshire

 

 IBÉRICO

Het Ibérico varkensvlees heeft een unieke kwaliteit dankzij het klimaat, de voeding en de vrijheid dat het raszuivere varkentje heeft. Deze aspecten zorgen ervoor dat het vlees een mooie vetdooradering heeft en veel onverzadigde vetzuren bevat. Het vet smelt al op kamertemperatuur en dat geeft het vlees een sublieme, nootachtige en volle smaak. Het Ibérico varken (ook wel bekend als Pata-Negra varken) komt uit Spanje en Portugal. Op de bergweilanden voeden ze zich met eiwitrijke bellota-eikels, aromatisch gras, kruiden en boomgewassen. Dit varken wordt ook wel ‘de olijfolie op vier poten’ genoemd

 

 O’SULLIVAN-LAMSVLEES

Het Ierse O’Sullivan-lamsvlees staat bekend om de malsheid en de heerlijke pure en zilte smaak. De lammeren zijn wat zwaarder bevleesd en het vlees is wat voller van smaak. De kwaliteit is van een uitzonderlijke klasse. Het verse gras, de zeelucht, de ongerepte natuur, de ruimte en volop lichaamsbeweging geven het O’Sullivan-lamsvlees een typische, zacht zilte en delicate smaak. Extra mals, sappig en smaakvol. Het O’Sullivan-lamsvlees komt van Watergrasshill. Dit Free Range Ierse lam is een veelzijdig stukje lamsvlees met een delicate smaak. Het vlees is extra sappig van smaak. Het lamassortiment bestaat uit een ruime selectie van verse (vacuümverpakt) kant-en-klare producten van de hoogste kwaliteit. De lamsvleesproducten van Watergrasshill zijn het hele jaar beschikbaar en worden geproduceerd onder de strengste eisen in overeenstemming met de EU-eisen en de Bord Bia Lam Quality Assurance Scheme.

 

We hopen dat we u een impressie hebben gegeven, het is niet alleen een BBQ, maar achter elk product zit een verhaal, een beleving en bovenal een goed gevoel. Dit delen we ook met u tijdens de BBQ.

We geven uitleg en vertellen er met veel passie over.

  • Wij werken met producten van hoge kwaliteit die zowel milieuvriendelijk als diervriendelijk zijn.
  • We verzorgen een BBQ waar over nagedacht is.
  • Een BBQ waar we eerlijk en bovenal fantastische producten leveren, waardoor u een zeer geslaagde BBQ krijgt en waar nog heel lang over nagepraat al worden.

Met vriendelijke groet,
Koen Slappendel en zijn team.